Cím: 1139 Budapest, Béke tér 1. Telefon: 06 1 452-4100, 4002-es mellék
Akadálymentes változat
< 2024. Február >
HKSzeCsPSzoV
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29

Keresés

Szervezet

2015. 01. 13

 

A XIII. kerületi Intézményműködtető és Fenntartó Központon belül működő Informatikai Szolgáltató Osztály felelőssége az informatika szolgáltatások biztosítása Az Informatikai Szolgáltató Osztály szervezeti felépítését a mellékelt szervezeti ábra szemlélteti.

Az ISZO koordinálja az egyes fejlesztéseket és beszerzéseket, hangolja össze az üzemeltetési feladatokat - és adatbiztonsági szempontból felügyeli az informatikai rendszerek működését.

Az egyes szakági feladatokat ellátó munkatársak három csoportba vannak szervezve.


A központi alkalmazások csoport üzemelteti az összes olyan informatikai alkalmazást, mely lefedi  a kerületi központi és az egyes intézményekhez rendelt alkalmazásokat. A technológia függvényében az üzemeltetési és fejlesztési feladatok elkülönülnek különféle technológiai csoportokra. A központi alkalmazásokét felelős csoport látja el az informatikai hálózat üzemeltetését. A kábelezés és hálózati kapcsolóelemek működtetése mellett, ez a csoport felelős a hálózati biztonsági rendszerek (tűzfalak, szűrők, stb) üzemeltetéséért és kapcsolódó fejlesztések koordinációjáért is.

A PC támogatási csoport felelős az intézményi kliens gépek üzemeltetéséért, karbantartásáért, az esetlegesen előforduló hibaelhárításáért és a kapcsolódó fejlesztésekért. A csoport tagjai felelősek az intézményekben üzemelő informatikai laborok működéséért a hardver és szoftver elemek hibátlan működtetéséért.

Az egészségügyi rendszerek támogatási csoport felelős az Egészségügyi Szolgálatnál, házi és gyermekorvosoknál, valamint a védőnői szolgálatnál lévő kliens gépek üzemeltetéséért, karbantartásáért, az esetlegesen előforduló hibaelhárításáért és a kapcsolódó fejlesztésekért.

Az ISZO működési feltételeit a szervezet ügyrendje szabályozza. A szervezeten belüli működését az ISZO-n belüli szabályzatok írják le. Az egyes szolgáltatásokat, technológiai környezetet és az üzemeltetés rendjét a csatolt guide-ok, kézikönyvek, policy-k fedik le.
A kerületi közvélemény a weben közzétett segédletek és az ISZO által küldött körlevelek alapján tájékozódhatnak az üzemelés rendjéről és a biztosított szolgáltatások színvonaláról.

Az ISZO szakembergárdája magyarországi összehasonlításban jól képzett, fiatal, nagy munkabírású szakemberekből áll. Más kerületekkel összehasonlítva - az erős belső szabványosítás és automatizálás eredményeképpen a gépszámra illetve felhasználóra vetített informatikai humán erőforrás minimális. A kerületben működő rendszerek fokozódó informatikai támogatást igényelnek, ezért a jelenlegi emberi erőforrás nem elégséges, ugyanakkor a költségvetési szigor nem teszi lehetővé a szakembergárda növelését. Az ISZO jelenleg a központi management rendszer bevezetésén dolgozik, melynek segítségével egy kis létszámú csapat eredményesen és magas színvonalon tudja ellátni az informatikai támogatási feladatokat.

Külső szerződéses partnereket a napi munkafolyamatok szervezésében nem veszünk igénybe, csak az egyes technológia-részterületek esetében használunk partnereket támogatási vagy rendelkezésre állási szerződés keretein belül.

 

Intézményeink
  Egyesített Óvodák
Ének-Zenei és Testnevelési Általános Iskola
Számítástechnikai Általános Iskola
Tomori Pál Általános Iskola
Csata Utcai Általános Iskola
Hunyadi Mátyás Általános Iskola
Vizafogó Általános Iskola
Gárdonyi Géza Általános Iskola
Herman Ottó Általános Iskola
Hegedűs Géza Általános Iskola
Eötvös József Általános Iskola
Pannónia Német Nemzetiségi Kétnyelvű és Angol Nyelvet Oktató Általános Iskola
Prizma Általános Iskola és Óvoda, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény
XIII.Kerületi Fischer Annie Zeneiskola AMI
Ady Endre Gimnázium
Berzsenyi Dániel Gimnázium
Németh László Gimnázium
Gondozóház
Szociális Szolgáltató Központ
Prevenciós Központ
Frim Jakab Fogyatékosok Egyesített Intézménye
Közterület-felügyelet
Partnereink
IntézményeinkHonlaptérképElérhetőségekJogi nyilatkozatAkadálymentes változat